Haber

Milletvekili Akalın Avrupa Parlamenterler Meclisi’nde konuştu

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) – Avrupa Parlamenter Asamblesi Türk Delegasyonu Üyesi Edirne Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Akalın, Strazburg’daki AKPM kış oturumunda; Avrupa’da çocuk istismarına ve dünyayı etkileyen Epstein davasına dikkat çekerek, dünyada yaşayan her çocuğun güvenliğinin ve refahının tartışılmaz öncelikler olduğu gerçeğinde birlikte hareket etmek için önerilerde bulundu.

Akalın, konuşmasında, Avrupa’nın çeşitli kurumlarında yaygınlaşan çocuk istismarı sorununun son derece acil ve ahlaki önem taşıyan bir konu olduğunu vurgulayarak, “Halkın temsilcileri olarak toplumun refahını sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur.” -Toplumumuzun en savunmasız üyeleri olan çocuklarımızın varlığı ve güvenliği Raporda da belirtildiği gibi Çocuk istismarı, kökleri gençlerimizi yetiştirmeyi ve korumayı amaçlayan kurumlara kadar uzanan, derinden rahatsız edici bir gerçektir.Mağdurların fiziksel acı çektiği bilinmektedir. yaralanmalar, duygusal travma, düşük özgüven, zihinsel sağlık sorunları ve gelecekte inanç temelli ilişkiler kurmada zorluklar. Hayatta kalanlar genellikle utanç, utançla baş başa kalıyor, “Ayrıca suçluluk ve ihanet duygularıyla da mücadele ediyor. Bu, Avrupa’daki ve dünyadaki çocukları okullar, yetimhaneler, dini kurumlar ve son zamanlarda savaş bölgeleri gibi çeşitli ortamlarda etkileyen, sınır tanımayan bir sorundur” dedi.

Çocuk istismarının belli bir bölge veya milletle sınırlı olmadığının bilinmesinin önemli olduğunu belirten Akalın, konuşmasında şu konulara dikkat çekti:

“Amerika’daki mevcut Jeffrey Epstein vakası, otuz yıldır artan ve pek çok genç kıza zarar veren bir dizi istismar hakkında yeni ayrıntılar sağlıyor. Çocuk istismarı, özellikle de tacirler ve istismarcılar için özellikle savunmasız olan ve kolayca erişilebilen çocuklar, bunlardan sadece bir tanesidir örnek.” Göçmenler açısından bu, işbirlikçi bir yanıt gerektiren ulusötesi bir konudur. Bu konuyu etkili bir şekilde ele almak için üç yönlü bir yaklaşımın olması gerekir: 1 – Standartlaştırılmış Raporlama Mekanizmaları, 2 – Uyumlaştırılmış Yasal Çerçeveler, 3 – Önleyici Tedbirler ve Eğitim. Sonuçta çocuklarımızın geleceğini korumak, rahatsız edici gerçeklerle yüzleşmek ve kararlı eylemlerde bulunmaktan geçiyor. Gelin hep birlikte, çocuklarımızın güvenliğinin ve refahının tartışılamaz öncelikler olduğuna dair güçlü bir beyanda bulunalım. Kurumlarımızda çocuk istismarını ortadan kaldırmak ve her çocuğun güvenlik ve bakım ortamında büyüyüp gelişebileceği bir geleceğin yolunu açmak için ortak kararlılığımızda birleşmiş ve birleşmiş durumdayız. “Dayanışma göstermenin zamanı geldi”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu